Molothrus aterbrown с кафява глава

От Британи Байърли

Географски обхват

Кафяви глави птици (Molothrus ater) обитават всички Съединени щати, Северно Мексико и по-голямата част от Канада. Исторически, тяхното основно разпространение се намира в Големите равнини на Северна Америка, но през 19-ти и 20-ти век те се разширяват от равнините във всички посоки. Днес те все още са много по-изобилни в централните части на Северна Америка, особено от Южна Канада до Оклахома. Трите признати подвида имат различни диапазони,Molothrus ater aterсе намира в източните Съединени щати,М. а. неясенсе намира в крайния югозапад иМ. а. artemisiaeсе намира в северозападната част. Подвидът може да се кръстосва близо до границите на техните ареали, което е произвело индивиди с нови характеристики.(Ortega, 1998; Peterjohn, et al., 2000; Rothstein and Robinson, 2000)

Кафявглавите крави птици обикновено са мигриращи, но степента на тяхната миграция зависи от индивида. Някои кафявоглави крави птици мигрират на големи разстояния между местата за размножаване и зимуване, докато други зимуват в техните места за размножаване. Популациите на кафяви крави птици обикновено не пътуват заедно от местата за размножаване до местата за зимуване. Вместо това, стадата в гнездящите и зимуващите популации се разпръскват по време на всяка миграция. Докато повечето крави птици се връщат в едни и същи райони, за да размножават всеки размножителен сезон, има много по-малко вярност в местата за зимуване и някои птици мигрират между различни места за зимуване.(Ортега, 1998)



  • Биогеографски региони
  • близък
    • местен

Среда на живот

Местообитанието на кафявите крави включва горски ръбове, крайречни зони, гъсталаци, прерии, полета, блата, пасища, овощни градини и крайградски зони. Те предпочитат екотонални местообитания, които са близо както до гнездата на гостоприемниците, така и до районите за хранене. Сутринта кафяви крави птици се срещат по краищата на затворени залесени местообитания. Следобед те често се намират да търсят храна в открити местообитания, като прериите.(Lowther, 2003; Ortega, 1998; Rothstein, et al., 1986)



  • Региони на местообитанията
  • умерен
  • наземен
  • Земни биоми
  • савана или пасища
  • гора
  • Други характеристики на местообитанието
  • градски
  • крайградски
  • селскостопански
  • Кота на обхвата
    2900 (висока) m
    фута

Физическо описание

Кафявглавите крави птици са сексуално диморфни по размер на тялото и цветен модел. Мъжките са малко по-големи от женските, с дължина на тялото от 19 до 22 cm, среден размах на крилата от 36 cm и телесна маса от 42 до 50 g. Те имат лъскаво черно тяло и кафява глава със заострен сив клюн. Женските имат дължина на тялото от 16 до 20 cm, размах на крилете от 32 до 38 cm и телесна маса от 38 до 45 g. Те са тъмнокафяви и могат да имат леко оцветени ивици по гърдите си, със заострен сив клюн. Трите подвида включителноМ. а. ater,М. а. artemisiae, иМ. а. неясен, се идентифицират по морфология на клюна и въже на крилото. Мъжки полМ. а. aterимат конусовидна човка с дълбоко извита горна долна челюст и въжето на крилото им е между 10,4 и 11,4 см, мъжкиМ. а. artemisiaeимат права горна долна челюст с хорда на крилото по-голяма от 11,0 см и мъжкиМ. а. неясенимат права горна долна челюст с хорда на крилото по-малка от 10,5 cm. Сред жените,М. а. aterимат извита горна долна челюст и хорда на крилото от 9,6 до 10,1 cm,М. а. artemisiaeимат права горна долна челюст с хорда на крилото от 9,7 до 10,5 см и женскиМ. а. неясенимат права горна долна челюст с хорда на крилото по-малка от 9,1 cm.(„Каменоглава крава птица“, 2013; Ортега, 1998; Такуту и ​​др., 2013; Текиела, 2000)

  • Други физически характеристики
  • ендотермичен
  • двустранна симетрия
  • Полов диморфизъм
  • мъжки по-едри
  • полове, оцветени или шарени по различен начин
  • мъжки по-цветен
  • Обхватна маса
    38 до 50 гр
    1,34 до 1,76 унции
  • Дължина на обхвата
    16 до 22 см
    6,30 до 8,66 инча
  • Размах на крилата
    32 до 38 см
    12,60 до 14,96 инча
  • Средна основна метаболитна скорост
    0,6315 cm3.O2/g/час
  • Средна основна метаболитна скорост
    0,6315 вата
    AnAge

Размножаване

Изборът на партньор се контролира от женски кафявоглави крави птици. Мъжете ухажват женските чрез дисплеи и кацнали песни. Мъжките показват разпръснати песни, в които разпръскват перата си, разперват крила и се кланят на женската. Изборът на мъже се основава на броя на изместванията, разпространението на песните и свирките на полета в техния репертоар, същите характеристики, използвани за определяне на тяхната социална йерархия. Нито една система за чифтосване не описва всички популации, въпреки че повечето проучвания предполагат до голяма степен моногамна система за чифтосване. Почти всички популации имат повече мъже, отколкото жени, така че жените могат да бъдат придирчиви. Мъжките са склонни да бъдат моногамни през целия размножителен сезон и се опитват да запазят връзката си по двойки, като пазят женската си от други мъжки. Жените, от друга страна, са склонни да бъдат безразборни. Изглежда, че няма репродуктивно предимство при чифтосване само с един мъжки, тъй като мъжките не осигуряват храна, ресурси за гнездене, защита от хищничество или родителски грижи. Чифтосването с повече от един мъжки е от полза за репродуктивния успех на женската, увеличавайки генофонда на нейното потомство. Мъжките, които не са в двойка, могат да се чифтосват с неохранявани женски, често когато половинката на женската търси храна. Копулациите с допълнителни двойки са по-чести в популации, където женските имат по-голям домашен диапазон от мъжките. Когато женската напусне домашния обхват на своята половинка, тя вече не е охранявана и следователно е по-вероятно да се съвкупи с друг мъжки.(Дарли, 1982; Ортега, 1998)



  • Система за чифтосване
  • моногамен
  • полигинандричен (промискуитетен)

Кафявглавите крави птици са паразити на пило и снасят яйцата си в гнездото на вид гостоприемник. Тъй като тяхното размножаване зависи от гостоприемниците, техният размножителен период варира и е адаптиран да съвпада с размножителния сезон на техните гостоприемници. Най-ранните сезони на размножаване започват в началото до средата на април, а последните сезони завършват в началото на август, но снасянето на яйца обикновено се случва от май до юни. Броят на яйцата за размножителен сезон варира, но според съобщенията кафявите крави птици са снесли до 77 яйца за един сезон на чифтосване. Тъй като те са паразити на пило, броят на наличните гнезда гостоприемници вероятно влияе върху броя на снесените яйца за размножителен сезон. За да избегнат откриване от гостоприемника на гнездото, женските са развили бързо снасяне на яйца. Средно кафявите крави снасят яйца за 41 секунди, в сравнение с 20,7 до 103 минути при другиврабчета. Яйцата им се излюпват за 10 до 11,6 дни. В много случаи това кратко време на инкубация им позволява да се излюпят преди яйцата на гостоприемника и да получат храна и да започнат да растат преди излюпването на гостоприемника. Излюпените от кафяви глави крави птици показват преувеличено просия, което кара родителите-домакини да хранят кравите птици повече от собствените си излюпени. Кравите птици изпреварват излюпилите се излюпени гостоприемници, което води до смъртта на някои или всички излюпени на гостоприемника. Първените кафявоглави крави птици обикновено напускат гнездото 10 до 11 дни след излюпването и придобиват независимост от приемните си родители на възраст от 25 до 39 дни. В този момент те намират и се присъединяват към ято други кафяви крави птици.(Ortega, 1998; Rothstein, 2004; Tacutu, et al., 2013)

  • Ключови репродуктивни характеристики
  • итеропарозен
  • сезонно размножаване
  • гонохориен / гонохоритичен / двудомен (половете са разделени)
  • сексуален
  • яйценосни
  • Интервал на размножаване
    Кафявглавите крави птици се чифтосват много пъти през размножителния период.
  • Размножителния период
    Размножителният период варира в зависимост от региона, но снасянето на яйца се случва най-често през май и юни.
  • Разнообразни яйца за сезон
    0 до 77
  • Време за излюпване
    10 до 11,6 дни
  • Обхват на възрастта на оперене
    8 до 13 дни
  • Средна възраст на оперене
    10-11 дни
  • Време за обхват до независимост
    25 до 39 дни
  • Средна възраст на полова или репродуктивна зрялост (жени)
    1 години
  • Средна възраст на полова или репродуктивна зрялост (жени)
    Пол: женски
    365 дни
    AnAge
  • Средна възраст на полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    1 години
  • Средна възраст на полова или репродуктивна зрялост (мъже)
    Пол: мъжки
    365 дни
    AnAge

Счита се, че репродуктивната стратегия за паразитно размножаване на кафяви глави птици се е развила, защото ранните крави птици са следвали стадата на бизони и не са могли да останат на едно място достатъчно дълго, за да се грижат за малките си. Докато кафявите крави птици са изобразявани като мързеливи или небрежни родители, последните доказателства разкриват, че кравите птици проявяват активен интерес към малките си. Те са внимателни при поставянето на яйцата си и може да продължат да проверяват гнездото. Женски кафявоглави крави птици претърсват усърдно из гората за гостоприемни гнезда. След като се намери гнездо, женската го инспектира и дори може да го инспектира няколко пъти по време на изграждането му. Женските също наблюдават домакина за дълги периоди от време, преди да снасят яйца в гнездото си. След като яйцата бъдат снесени, женските крави птици проверяват гнездото с известна честота. Ако домакинът отхвърли яйцето на кравешка птица, женската може да отмъсти, като унищожи яйцата на гостоприемника или понякога техните излюпени, това се нарича „поведение на мафията“. Унищожаването на яйцата или малките може да обезкуражи бъдещото поведение на отхвърляне от страна на гостоприемника, като се гарантира, че такова поведение няма да се развие. Може също така да стимулира гостоприемника да гнезди повторно, което позволява на кравите птици още една възможност да паразитират на гостоприемника. Макар и необичайно, някои кафяви глави птици редовно хранят излюпеното си в паразитизираното гнездо, като хранят само собственото си потомство и кълват гнездата на гостоприемника по главата, когато просят храна.(Хувър и Робинсън, 2007; Ортега, 1998)

  • Родителска инвестиция
  • женски родителски грижи
  • предварително торене
    • обезпечаване
    • защитаващ
      • женски пол

Продължителност на живота/дълголетие

Най-дългата известна продължителност на живота на дивата кафявоглава крава птица е 16,9 години.(Tacutu, et al., 2013)



Поведение

Кафявглавите крави птици са социални, но са склонни да бъдат по-самотни сутрин. През това време се извършва чифтосване, обикновено далеч от други птици и в домашния ареал на двойката. Самотните женски също търсят гнезда-гостоприемници сутрин. Следобед кафявите крави птици се събират на стада, за да се хранят. През зимните месеци те се събират в много големи стада с другииктеридииевропейски скорци. Нощуващите популации могат да достигнат до 38 милиона индивида. В социалните среди се установява йерархия въз основа на броя на преместванията, разпространението на песните и свирките на полета в репертоара на мъжа. За да се определи йерархията, кафявите крави птици участват в „триъгълни и четириъгълни церемонии“. При тези дейности мъжките крави птици застават в кръг и раздават песни един на друг, за да определят социалния статус. След установяването на социалния статус той обикновено се поддържа с невербални средства. В ята пеенето се изпълнява предимно от доминиращия мъжки пол. Това може да бъде наложено чрез атакуване на по-нисши мъже, които се опитват да пеят.(Дарли, 1982; Ортега, 1998)

  • Ключови поведения
  • дървесни
  • ужасно
  • мухи
  • дневен
  • паразит
  • подвижни
  • мигриращи
  • териториално
  • Социални
  • йерархии на доминиране

Home Range

Кафявглавите крави птици имат големи домашни ареали, защото могат да пътуват между местата за гнездене и хранене всеки ден. Размерът на домашния им обхват зависи от тяхното конкретно местообитание, женските използват 4,5 ha, а мъжките използват 6,6 ha в Онтарио, докато те могат да използват 68 ha^3 в планините Сиера Невада, където заемат наклон на височината. Съобщава се, че някои кафяви крави птици пътуват по 7 км от местата за гнездене до местата за хранене всеки ден, докато други остават в рамките на същата зона, за да гнездят и да се хранят. Репродуктивната стратегия на кафявите крави птици може да играе роля в това поведение. Поради своята склонност към паразитиране на пило, те не трябва да се грижат за малките си. Свободата от родителски грижи им позволява да пътуват до места с по-изобилни източници на храна. Тази хипотеза се подкрепя от доказателства, чечервенокрили косове, непаразитен вид от семIcteridae, пътуват между районите за гнездене и хранене в началото на размножителния сезон, преди да снесат яйца.(Orians, 1961; Rothstein, et al., 1984; Orians, 1961; Ortega, 1998; Rothstein, et al., 1984)

остро куче

Не е известно, че мъжките кафявоглави крави птици са териториални. Вместо да охраняват територия, те са склонни да охраняват партньори. Женските, от друга страна, са склонни да бъдат по-териториални, въпреки че степените на териториалност зависят от техния регион и плътността на гнездата на гостоприемника. В региони с по-висока плътност на гнездата гостоприемници, като североизточните Съединени щати, женските са по-териториални. Поради по-голямата гъстота на гнездата, кравите птици са в състояние да намерят много гнезда в по-малък домашен диапазон и това е по-лесно да се защити от другите. В региони на прериите, като Канзас, има по-ниска плътност на гнездата на гостоприемниците. Не е възможно да се получи домашен диапазон, който може да бъде защитен с броя на гнездата, необходими на женските; следователно, жените в тези региони показват малка или никаква териториалност.(Ортега, 1998)



Комуникация и възприятие

Кафявглавите крави птици имат разнообразни вокализации, включително свирки за летене, едносрични зовове, кацнали песни, кексове или чукове и бърборене. Те функционират при ухажване, идентификация на видове и индивиди, агресия и сигнали за заплахи. Песните са вродени, поне отчасти. В дивата природа малките никога не научават песните на своите домакини и вместо това научават специфични вокализации въпреки възпитанието на гостоприемника. Мъжете могат да научат кацнали песни дори в акустична изолация, което предполага вроден компонент на тази песен. Тази способност е уникална; песните на повечето други пойни птици трябва да се научат. Въпреки това, в същото време е известно, че кафявите крави птици променят кацналите песни в отговор на песните на други мъжки, мъжката агресия в отговор на песните и негласната комуникация на женските.(Ortega, 1998; Rothstein, et al., 2000)

Полетните свирки са форма на комуникация на дълги разстояния, предоставяна изключително от мъже и се състоят от чисти тонове, между 3 и 9 kHz. Полетните свирки варират и могат да включват трели, често се дават преди или по време на полет и в рамките на 5 секунди след съвкуплението, те също функционират като алармен сигнал. Обажданията с една сричка се дават от мъже и се състоят от един чист тон с основна честота между 2 и 8 kHz. Мъжките обикновено имат 1 или 2 в репертоара си, функциите им са подобни на свирките за летене, но те се дават по-често, когато близките са наблизо. Накацаните песни се използват изключително от мъже и имат честотен диапазон от 0,5 до 12 kHz, което е най-широкият честотен диапазон от всяка птича песен. Мъжките имат репертоар от 1 до 8 различни кацнали песни. Когато се използват при ухажване, тези песни са придружени от дисплей за разпространение на песни. Те също така функционират в мъжката агресия, идентифициране и установяване на социални йерархии. Keks или chucks са кратки бележки, дадени от мъже и жени. Те не се откриват на разстояние от 5 m от птицата, така че за тази вокализация се знае сравнително малко. Бъбренето се дава предимно от жени и може да се използва в отговор на други вокализации. Състои се от няколко елемента с честоти от 2 до 6 kHz. Има малка или никаква вариация между подвидовете или различните популации, но има разлики между индивидите, това може да означава, че звуците се използват за идентификация.(Ortega, 1998; Rothstein, et al., 2000; West, et al., 1979)



  • Комуникационни канали
  • визуален
  • акустичен
  • Канали за възприятие
  • визуален
  • докосване
  • акустичен
  • химически

Хранителни навици

Кафявглавите крави птици основно се хранят за храна на земята в открити местообитания, като пасища. Те често се хранят близо до стада животни, като крави, които възбуждат насекоми от тревата, докато ходят. Седемдесет и пет процента от диетата им се състои от растителна материя, включително плодове и семена. Те също се хранят спаяциичленестоноги, катоскакалци,цикадиибръмбари. По време на размножителния сезон женските ядат черупки на мекотели, за да повишат нивата на калций, което подпомага производството на яйца. Въпреки че и двата пола ядат яйца, женските могат да го правят, за да приемат повече калций. През зимата диетата им се състои основно от зърнени храни.(„Каменоглава крава птица“, 2013 г.; Ортега, 1998 г.; Райли, младши (ред.) и Петингил, младши (ред.), 1968 г.)

  • Първична диета
  • Тревопасен
    • плодоядно
    • зърнояден
  • Животински храни
  • яйца
  • насекоми
  • сухоземни членестоноги, които не са насекоми
  • мекотели
  • Растителни храни
  • семена, зърна и ядки
  • плод

Хищничество

Блу Джейсса често срещани хищници на яйца, ночервени катерици,северни летящи катерициижълтокоремни сапсуйцисъщо атакуват кафяви крави птици по време на инкубация.Ширококрили ястребиисови с преградиса често срещани хищници на гнездата, както исеверни ястреби,Ястребите на Купър,остри ястреби,северни сови, сини сойки и северни летящи катерици.(Cox, et al., 2012; Hannon, et al., 2009)

Екосистемни роли

Поради тяхната задължителна репродуктивна стратегия за паразитни разплоди, репродуктивната активност на кафявоглавите крави птици засяга много популации от птици. Кафяватоглавите крави птици имат 226 вида гостоприемници с различни размери, от пепелянки, които тежат от 8 до 15 g, до косове, които тежат над 100 g. Те обаче редовно паразитират само в 132 вида. Най-често използваните хостове включватжълти пръчици,червени очи виреос,песенни врабчета,дървесни дроздовеиобикновено жълто гърло. Репродуктивният успех на тези популации може да бъде сериозно засегнат, тъй като паразитизираните гнезда дават намален брой потомство на гостоприемника. Това се причинява от няколко поведения на кравите птици, включително премахване на яйца, пробиване на яйца и излюпване на гостоприемници, които се конкурират извън конкуренцията, в допълнение към изоставянето на паразитизирани гнезда от гостоприемника.(Ortega, 1998; Rothstein, 2004; Smith, et al., 2000)

Кафявглавите крави птици представляват заплаха за някои застрашени видове. Това доведе до разработването на програми за контрол на тяхното население. Тези програми убиват хиляди крави птици годишно в опит да увеличат популациите на гостоприемниците. За защита са използвани програми за управлениеКъртландските пепелянки,най-малкото виреос,виреос с черни шапкиимухоловки от югозападна върба. Докато кравите птици имат известна роля в намаляването на популациите на застрашени видове, тяхната действителна роля вероятно не е толкова голяма, колкото се представя. Ротщайн (2004) предполага, че кравите птици функционират като изкупителна жертва, тъй като популациите на застрашените видове са най-засегнати от изчезването на естественото им местообитание поради урбанизация, а не от паразитизъм в гнездото.(Ротщайн, 2004)

  • Въздействие върху екосистемата
  • разпръсква семена
  • паразит
Видове, използвани като гостоприемник

Икономическо значение за хората: Положително

Кафявглавите крави птици помагат да се контролират популациите от насекоми, които могат да бъдат вредители за хората.

  • Положителни въздействия
  • контролира популацията на вредители

Икономическо значение за хората: Отрицателно

Програмите за контрол, започнати за защита на застрашени видове птици от кафяви крави, са скъпи. Тези програми за контрол струват на данъкоплатците около един милион долара всяка година.(Ротщайн, 2004)

Състояние на консервация

В Северна Америка има голям брой кафяви крави птици. Това се дължи на техния успех в използването на репродуктивна стратегия за паразитни разплоди и разширяването на техните местообитания чрез земеделие, обезлесяване и урбанизация.(Ортега, 1998)

Сътрудници

Британи Байърли (автор), Университетът Индиана-Пърдю университет Форт Уейн, Марк Джордан (редактор), Университетът Индиана-Пърдю университет Форт Уейн, Лейла Сицилиано Мартина (редактор), Animal Agents Staff.