Фараон Хрътки

Бързи факти

  • Тегло: 50 - 55 паунда | мъжки
    45 - 50 паунда | женски пол
  • Височина: 23 - 25 инча | мъжки
    21 - 24 инча | женски пол

Погледът на фараонски хрътки

Pharaoh Hounds имат тънки, средни рамки, покрити с лъскави палта, които варират в цвят от червено до тен. Техните дълги, изрязани глави имат тъмни очи с овална форма, дълги изправени уши и носове с телесен цвят. Когато са щастливи, те са склонни да се изчервяват - ефект, който носът и ушите им зачервяват. Те имат слаби вратове, прави гърбове и опашки със средна дължина, които висят ниско. Като цяло, фараоновите хрътки имат гъвкав, атлетичен и благороден вид.

Черти

  • Елегантен и красив
  • Грациозен
  • Бърз
  • Спокоен
  • По свой начин

Идеален човешки спътник

  • Опитни водачи на кучета
  • Семейства с по-големи деца
  • Активни сингли
  • Типове на открито

С какви са да живеят

Фараонските хрътки са джентълменски членове на домакинството. Тяхното равномерно отношение ги прави игриви, без да са развълнувани, вокални, без да са силни и привързани, без да са прилепливи. Фараонските хрътки се разбират много добре с деца, но може да са леко резервирани с непознати. Въпреки че са лоялни и стабилни, те не се считат за добри пазачи.



Неща, които трябва да знаете

Фараонската хрътка е много атлетична и общителна. Ще бъде щастлив в апартамент, стига да се разхожда ежедневно енергично. Освен това не бива да се оставя сам през целия ден: Фараоновата хрътка оценява вниманието и задружността.



Фараонските хрътки могат да живеят до 15 години с относително малко генетични здравословни проблеми. Подстригването на фараонската хрътка е много лесно. Просто от време на време четкайте лъскавото му покритие. Въпреки че има сезони на проливане, Pharaoh Hound е чиста кучешка.

История на фараоновите хрътки

Фараоновите кучета са една от най-старите опитомени породи, датиращи от 3000 г. пр. Н. Е. Произхождащи от древен Египет, фараонските хрътки са донесени на средиземноморския остров Малта от търговци. Там те бяха отглеждани внимателно в продължение на няколко хиляди години, за да ловуват зайци и друг дребен дивеч.